Kind·Kind & Gezin·Lifestyle

Ik ben MOE, wij zijn MOEder.

Je kent het wel, druk druk druk, altijd maar bezig, rennen en vliegen. Vervolgens heb je geen tijd om dingen uit te zoeken of te doen. Of nouja eigenlijk gewoon te lui om het uit te zoeken.
Dat is hier ook dagelijks zo, ik ging nadenken waarom ik nou toch zo weinig tijd over heb in de 24 uur die in de dag zit, vervolgens weer nagedacht over het feit dat ik toch zo moe ben de laatste tijd en toen ontstond er een nieuwe blog..

“Zo dit is deel 1 van mijn nieuwe blog, ga even een dutje doen ik schrijf zo wel weer verder, denk ik.”

Jemig wat ben ik toch moe. 2 loslopende gezellige, soms wat chagrijnige, aapjes (Oeps, kindjes. Die dus toe zijn aan vakantie ofzo). Heel de dag hoor ik MAMA, mammietje, mamss, maaahhhmaaaaahh, wat is dat?, waarom?, ikke zelluf doen (kost tijd!), Neeeeheeee ik wil mijn linkerschoen aan mijn rechter voet (Why?) Continu dat gemekker aan je hoofd van de kleine deugnietjes, waar je zooooveeel van houd! (uhuuhh)
Enige plekje waar nog rust is, is op het kleinste kamertje van het hele huis. Het toilet gebouwtje achter in de tuin, naast de schuur. Ik hoor je denken ‘in de tuin?’ Ja achter in de tuin heb ik een wc’tje laten bouwen, want zelf in huis op het toilet ben ik vaak niet alleen en heb ik alsnog geen rust.

Daar komt het woord “moeder” dus vandaan. Ik ben Moe, wij zijn Moeder… Zijn jullie ook zo MOEder?

“Chillen voor de tv en
slurpen aan een pakje drinken”

Hier gaat tegenwoordig dagelijks een dvd’tje op de buis aan zodat moeder de vrouw even onder de deken kan kruipen op de bank om bij te tanken. Af en toe doe ik dan 1 oog half open om te kijken of alles nog goed gaat. Nee ik doe niet een half oog dicht, ik doe ze gewoon beide dicht en kijk af en toe even onder mijn oogleden vandaan of mijn huis nog rechtop staat. Maar de kinderen chillen ‘m gewoon hoor, beetje hangen voor de tv, kokkerellen in het speelgoed keukentje, auto race door de woonkamer, poppen opmaken, slurpen uit een pakje drinken, helemaal top! Ondertussen heeft MOEder een klein uurtje rust… heerlijk!

En nu is het alweer tijd om de kinderen op bed te leggen, zal ik mee gaan of toch maar niet? Ik doe het, dit keer, niet! Anders is mijn vrije avond ook weer zo snel voorbij. Ik ga denk ik… je raad het al wel; onder een dekentje op de bank liggen. Nee hoor grapje, er wordt hier nog even opgeruimd, de was opgehangen en opgevouwen, badkamer kan ook even snel een poetsbeurt gebruiken, wat ik uiteraard ga combineren met een heerlijke lange warme douche. Tjuuuus mammies, allemaal een hele fijne avond, hopelijk slapen de kleine koters vannacht heerlijk door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.