Kind & Gezin·Lifestyle·Uitstapjes

Eropuit in de voorjaarsvakantie

Het is weer zover, de voorjaarsvakantie is van start gegaan en wij gaan een aantal leuke dingen doen. Als het zonnetje zo lekker blijft schijnen tussendoor dan kan je er lekker tussen uit met de kinderen. Met dit lekkere weer gaan wij graag naar buiten, even een stukje wandelen, uitwaaien op het stand of naar het bos. Is dit niet genoeg en vervelen de kinderen zich alsnog dan zijn er nog vele uitjes om naar uit te kijken. Lekker de natuur in, ik zet de uitjes voor je op een rij:

Nationale Bomenmuseum
Het is nog fris en het word alleen maar kouder aankomende week, zeggen ze, maar in het Nationale Bomenmuseum te Doorn is het 365 dagen prachtig, elk seizoen weer zijn er nieuwe dingen te ontdekken in het bos, tussen de bomen, plantjes en de bloemetjes.
In deze tijd kan je genieten van de prachtige naaldbomen, winter mooie groene volle bomen, als hier de zon doorschijnt is het genieten geblazen. Er zijn zelfs al “eigenwijze” stuiken die al beginnen te bloeien, ik zeg: “Winterwonderland!”
Omdat de lente weer voor de deur staat is het eerste activiteit in de agenda dan ook ‘een vogel nestkastje maken’. Kindjes van 4 t/m 11 mogen hun eigen hamer meenemen en aan de slag gaan om een nestkastje te maken voor in de tuin of je balkon. Kosten bedraagt 6 euro pp. Super leuk voor nu en straks in de lente, zomer en herfst.

Kabouterbos
In het kabouterbos/pad kun je een kijkje nemen in de wereld van een kaboutertje. Neem je puntmuts en knapzak met lekkernij mee (deze krijg je in het bijgelegen restaurant) en vergeet je opdrachten boekje niet! Zoek de kabouters en voer de leukste opdrachten uit, ‘kan jij een takje op je hoofd laten balanceren, vogelnestje bouwen of spelen in de kabouterhuisjes?’ Alle opdrachten uitgevoerd? Dan krijgt je kindje na dit avontuur nog een diploma mee naar huis. En vergeet niet een heerlijke pannenkoek te eten!
 
Wij gaan graag naar het kabouterpad in Baarn en eten daar dan een lekkere pannenkoek in het oude station naast het bos, waar je tevens gratis kan parkeren. Maar er zijn meerdere kabouterbossen te vinden in Nederland, kijk eens op de site voor een kabouter- bos of pad bij jou in de buurt.
De allerkleinste kunnen lekker een frisse neus halen in het bos, vanaf 3 jaar kunnen ze de opdrachten met een volwassene gemakkelijk uitvoeren.
Kosten: €5,- pp
En vergeet niet een lekkere pannenkoek te eten!

Archeon natuurmuseum
Terug in de tijd! Ontdek de Prehistorie, Romijnse tijd en de middeleeuwen, in elk een apart stadje. Beleef hier alle avonturen in die tijd! Leer over de boeren, de brons- en ijzertijd, doe een leuke kruidenspeurtocht, zwaardvechten of boogschieten of ga eens bij een toffe show kijken. Na dit alles kunnen de kinderen tot slot nog heerlijk ravotten in de bijgelegen speeltuin of doolhof.

 
Archeon valt onder de Stichting Museumpark Archeon en zet zich in om het materiele en immateriële erfgoed van Nederland te bewaren, te presenteren en uit te breiden, zodat iedereen de geschiedenis van Nederland kan ervaren vanaf het mesolithicum tot aan de middeleeuwen.

Klimbos Gooi Eemland.
Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is een echt majestueus klimbos. Hier vind je maar liefs 8 klimavonturen en verschillende overgangen. Dit alles oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter.
Deze activiteiten zijn leuk voor de wat oudere kinderen tot volwassenen.
Maar de jongere kinderen is er ook gedacht, er is namelijk een junior klimbos “Van Oranja”. Als je, met de armen gestrekt, de 1 meter 30 haalt mag je dit klimbos in en avonturen beleven. Met beide benen van de grond van 2 meter tot wel 5 meter hoogte!
Zoals ze bij de klimbos zelf zo mooi zeggen! ‘Er is maar één weg naar de top en dat is naar boven!’

Veel plezier! En voor meerdere locaties, kijk dan zeker even op de site.

Slot Loevenstein
Tot slot zoek ik het, voor ons, wat dichter bij huis. Wij gaan graag naar Slot Loevenstein, als kind kwam ik hier al, prachtig kasteel, mooi dorpje, met de veerpont vanuit het stadje Gorinchem, even helemaal terug in de tijd. Slot Loevenstein is een kasteel en fort, wat in het jaar 1300 begon als een toren werd uiteindelijk een kasteel, in dit kasteel heeft zich al vele verhalen afgespeeld! Ken jij het verhaal over Hugo de Groot? Niet? Ga dan zeker eens langs.

Met de auto, maar ook met het veerpontje vanuit Gorinchem is Slot Loevenstein te bereiken. Kinderen kunnen zich verkleden als ridders, lakeien of prinsessen, rondleidingen zijn er te boeken of ontdek zelf de verhalen van dit kasteelAfbeeldingsresultaat voor adres slot loevestein                                                                  Afbeeldingsresultaat voor adres slot loevestein

Hele fijne voorjaarsvakantie!

Heb jij nog uitjes toe te voegen aan dit lijstje, doe dit dan zeker. Altijd leuk!! En praat gezellig mee over jou vakantie op Instagram of Facebook!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.