Kind·Persoonlijk·Vroeggeboorte

Leuk avondje weg, werd wat minder leuk.

Avondje weg met een vriendin viel mij erg zwaar, om maar eens met de deur in huis te vallen.
Een vriendin wilde mij graag meenemen, even ertussen uit, even ontspannen, even tijd voor mijzelf. Wat ontzettend lief, maar toch bedankte ik vriendelijk, ik zag het niet zitten. Later ben ik hierop terug gekomen en gezegd het toch wel wilde proberen. Dit liep alleen niet zoals ik had gehoopt.
De avond bracht ons naar een mama’s night out, met een hapje, drankje en workshops. In de auto voelde ik al de spanning, “straks zijn er allemaal mensen en deze mensen willen misschien wel wat van mij, wat als ik dit niet aankan en opeens moet huilen?” kwam allemaal in mijn gedachte voorbij. Maar toch ben ik gegaan, want als je het niet probeert weet je het ook niet.

“Giebelende vrouwen,
hier ben ik duidelijk
nog niet aan toe”

Bij aankomst zag het er erg gezellig uit, een glaasje bubbels bij binnenkomst, lekkere hapjes, leuke kraampjes en leuke workshops waarvoor je je kon inschrijven of gewoon aan mee kon doen. Wij schreven ons in voor een workshop; ruiken, proeven, voelen. Kregen uitleg over helende en rustgevende oliën, mochten dingetjes proeven die ons beter zouden moeten laten voelen. Ik dacht “blablablablaa, je zal eens moeten weten!” Beter voelen, laat mij niet lachen. Ik ging mij alleen maar slechter voelen. Giebelende vrouwen, veel te veel geklets, veel te veel te zien. Hier ben ik nog helemaal niet aan toe.
Mijn vriendin zag aan mij dat ik afgeleid was, niet mijzelf en eigenlijk gewoon te veel werd. Zij stelde heel lief voor om naar huis te gaan of eventueel naar de bioscoop, dan zijn we er toch even uit. Voor het laatste heb ik gekozen, want wilde niet al na een halfuurtje thuis op de bank zitten kniezen. Dan doe ik dat maar in de bioscoop banken, niemand die het ziet. Gaf mijn muntjes die wij hadden gekocht voor drinken aan een willekeurige dame, dit voelde goed, ik heb er niks meer aan en zij hebben nog een leuke avond mede dankzij de muntjes die ik net gaf.
Daar gingen we dan naar de bioscoop, ik was nog wat stilletjes in de auto, wat misselijk, van opgekropte emoties waarschijnlijk, maar toen we bij de bioscoop aankwamen zakte dit gevoel weg. En daarbij, de film was hartstikke vet, Fifty Shades Free, de boeken heb ik allemaal al gelezen dus hoefde niet hard na te denken, wist namelijk al deels wat er ging gebeuren. Dit hielp mijn gedachte erbij te houden en van ons avondje weg te genieten.
De avond liep misschien niet zoals gepland, maar een fijne avond was het alsnog, want het feit dat een vriendin mij meeneemt en zo meebeweegt in mijn gevoelens, dat maakt mij blij!
Ik ging na ons avondje weg zeer tevreden mijn bedje in, ik werd alleen iets brakker wakker, terwijl ik zelfs voor de alcoholvrije bubbels had gekozen, maar dat even terzijde.
Geloof dat ik het toch iets langzamer moet gaan opbouwen, ik ga beginnen met hier en daar een thee’tje en dat alleen overdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.