Lifestyle·Persoonlijk·Plog

FOTOBLOG- dagje meekijken 2

Weer een dag waarop ik even wat extra foto’s maak, gewoon met mijn iPhone, niet de hele dag door maak ik foto’s en van elk moment schiet ik maar 1 plaatje, mislukte foto’s zitten er dus ook tussen. Wederom heb ik niet heel de dag mijn telefoon paraat, dus er zullen wat momenten missen.
Kijk je weer een dagje met ons mee in deze fotoblog? 


Iedere ochtend maak ik de kindjes wakker. Eerst Zusje, wij frissen ons op, kleden ons aan, enz, daarna mag Zusje haar broertje gaan wakker maken. Vaak doet ze dat door een aai over zijn bol te geven, over zijn ruggetje te wrijven en zegt altijd zachtjes “wakker worden lieffie” (Smelt).

Vanmorgen zaten de kinderen nog even
hand in hand
wakker te worden saampjes.

Nadat de klein Naath is verschoond en een schoon broekje aan heeft gekregen gaan we naar beneden. Naath houd niet van zijn pyjama shirt uit doen ’s morgens vroeg, dit doe ik dus ook niet als we niet speciaal ergens heen moeten. In de ochtend op weg naar school heeft hij dus 9 vd 10 keer zijn pyjama shirt nog onder zijn jasje aan.

Boterhammen worden gesmeerd voor ontbijt. 
De trommeltjes met koekje, fruit (appel)
en boterhammen staan al klaar.

Na het ontbijten poetsen we nog even de tanden, poetsen we de toetjes en gaan onze jas en schoenen aantrekken.

Onderweg naar school zit Naath in zijn buggy en loopt Zusje gezellig mee.
Erg gezellig, Zusje houd namelijk van kletsen en
is dus geen moment stil.

Op school is alles gezellig versiert in lente/paas sferen.

Bij de klas doen we de trommeltjes en bekers in de mand en koelkast, nog even een kus en een kroel, zwaaien voor het raam en dan lopen Naath en ik langs de supermarkt voor de weekboodschappen (grootste gedeelte ervan, vooral ingrediënten voor het avondeten). Wij wandelen meerdere keren in de week langs de supermarkt, we komen er namelijk iedere dag langs en dan halen wij waar we zin in hebben die dag.

Kijk de natuur eens zo mooi, mooie lucht, heerlijk weertje.
Daarom wandel ik graag naar school.

Onze boodschapjes zijn gedaan en meneer zijn kaasstengel is binnen!

                                 

Deze week eten wij vegetarisch, voor mij dus even goed nadenken met inkopen doen. We eten regelmatig een vegetarische maaltijd, maar nooit een hele week, dit word dus nog een uitdaging.
Wist je dat het ‘Nationale week zonder vlees’- week is? Ik heb er voor gekozen mee te doen, ik help hiermee de natuur en het milieu. Een week zonder vlees betekend onder andere dat ik bespaar op 7 maanden douchewater, 7 maanden werk voor een boom en de CO2 uitstoot van 114 km autorijden. En last but not least een Kip! Ja een hele week geen vlees betekend dat ik 1 kippenleven heb gered, reken dat eens uit voor een heel jaar.
Wel ben ik benieuwd of het mij ook meer energie geeft, zoals ze zeggen en of ik wel alle goede voedingstoffen binnen krijg, heb extra groente, eieren , noten en vezels gekocht, zal dit voldoende zijn?

Eenmaal thuis is het tijd voor mijn ontbijtje, griekse yoghurt met tropische ontbijt mix en thee. 

 

Naath speelt conducteurtje, met zijn auto’s, heeft nog gekleurd en keek een filmpje op de tablet. 

Ik lees nog even een stukje uit ‘Het energieke vrouwen voedings kompas’ van Marjolein Dubbers.
(ja ja ik blijf ook niet de jongste, met mijn 30 jaar)

Tijdens het rustige ochtendje, aten wij nog een banaan en dronken we een kopje thee. Hebben we geknuffeld, gestoeid en werd het pyjama shirt omgewisseld voor een gewoon shirt. Tegen 12:00 werd ons kleine ventje erg moe, dus hebben we samen een boterham op de bank gegeten. Hij zat zijn boterhammetje op te eten en te kletsen over dat we strakjes naar buiten gaan met de fiets. Maar dat hield hij niet vol, opeens lag hij namelijk lekker warm tegen mij aan te slapen.

Naath sliep eerst lekker tegen mij aan, later heb ik hem naast mij neer gelegd op de bank. Zo kan ik even rustig gaan plassen, een kopje thee zetten en alvast aan de fotoblog beginnen.
Ik ben ook nog bezig met de ‘de dag van mijn bevalling’ te verwoorden/schrijven.
Ik doe steeds een poging tot, maar kom (nog) niet ver. 

                                          

Ondertussen heb ik ook nog een nieuwe telefoon besteld. iPhone 7 silver, Ohyeahh! Helemaal happy en kan natuurlijk nu al niet wachten tot dat deze binnen is. Heb nog wat mailtjes de laptop uitgedaan voor onder andere het kinderfeestje van Zusje, zij gaat met haar vriendjes en vriendinnetjes volgende week een halfuurtje disco bowlen en daarna spelen in de indoorspeelparadijs. Ze krijgen daar frietjes, snack, limonade en een verrassing, dus dat wordt vast een geslaagd feestje.

Zo dit allemaal geregeld te hebben heeft mij vriend Zusje opgehaald van school, dit gebeurd niet vaak, dus dit is leuk voor beide! Ik zelf heb nog even de trap en hal gestofzuigd en een wasje in de wasmachine gedaan.

Nog even lekker op de bank met mijn kleine meisje.
En de kleine man gaat met papa een rondje fietsen voor het eten.

De kindjes smullen lekker. En het eten word er nog even gedanst. Zusje zit bij mij op schoot en zingt zelfs een klein stukje van Bob Marley mee, luister maar goed op het eerste (zwarte) filmpje en zie hoe Naath in zijn stoel aan het swingen en schateren is met papa.

 

 

Hierna heb ik mijn telefoon/fotocamera lekker met rust gelaten om de kindjes te badderen en rustig naar bed te brengen.
Zusje speelde nog een spelletje met papa, Naath dronk nog een flesje warme melk bij mij en is heerlijk naar bed gegaan. Toen nog even de kleine meid een boekje voor gelezen en samen in het grote bed gaan liggen. Ik ben toen ook inslaap gevallen….. Jammer want nu kon deze fotoblog niet om 20:00 online gezet worden, maar ik heb even lekker bijgetankt, haha!

Voor mij nu 2 theetjes zoals iedere avond en even mijn aller kleinste babymeisje laten shinen.

Ik hang zo snel het laatste wasje op en dan spring ik nog even onder de douche, zodat ik voor 22:30 op bed lig, dat is voor nu mijn doel, dus Lets Go. Dank voor deze mooie dag! Slaap lekker.

One love, One heart.
Bedank en prijs de Heer!
-Bob Marley-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.