Kind·Kind & Gezin·Lifestyle

De beste selfie die ik ooit maakte is….

De gefotografeerde zelfportret, ofwel de Selfie, waar komt het vandaan en waarom doen we dit? Eigenlijk nog wel de belangrijkste vraag… Hoe maak je een goede selfie?


De eerste selfie werd al in 1832 gemaakt, kon ik zo even snel vinden. Of dit klopt weet ik niet, want heb dit niet helemaal uitgezocht, als je dit niet erg vind? Maar ik weet wel dat de foto die erbij vermeld staat al heel erg oud is, dus het zal vast wel kloppen. Met een “gewone” fotocamera maakte je nog niet zo makkelijk een selfie als nu met je smartphone, maar ze werden gemaakt, in de ruimte, op de top van een berg, tijdens concerten en aan het strand. Met die gewone fotocamera was het nog maar de vraag hoe de foto eruit kwam te zien. Nu is dat allemaal wel anders, nu kunnen we de foto 10x terug zien, bewerken en nog eens overdoen als je er niet met de “goede kant” op staat, ja want je hebt tegenwoordig een perfecte gezichtshelft voor de welbekende Selfie. Enne de duckface erbij, jaja die is er niet voor niks, die maakt je gezicht een stuk smaller, dat moeten we hebben!

”Leuke” weetje over de Selfie:

 • Gemiddeld maken we 7 tot 9 selfies in de week en besteden aan deze selfie zo een 7 minuten per selfie
 • Selfie werd in 2013 in de dikke van Dale opgenomen
 • Bijna 89% van de jonge vrouwen gooien eerst een filtertje over hun selfie voordat ze deze op Facebook, Instagram, LinkedIn plaatsen of versturen naar vriendinnen
 • Vrouwen eerst hun “stukje” huis opruimen voordat ze een selfie maken, (verplaatsen dat stapeltje oud papier bijvoorbeeld eerst even)
 • Vrouwen kiezen vaker voor een selfie van de linker als rechterkant van hun gezicht

Nouweee deze mammie en selfies kunnen niet helemaal met elkaar. Dan weer een te grote neus, pluis haar, te veel licht, te weinig licht, te grote neusgaten, wenkbrauwen zien er vreemd uit. We zijn nog niet klaar, heb je nog even? Dikke onderkin, puist op je voorhoofd, iets te duidelijke vetrol, vieze brilglazen, verkeerde hoek, te boos, te blij….

Dan toch nog maar even wat tips. Hoe maak je goede selfies die er ook nog eens leuk uitzien.

 • Niet recht van voren
. Neem de selfie niet recht van voren. Je gezicht wordt er heel plat door. Richt een beetje naar links of rechts, 3D effect, enne smaller gezicht!
 • Richt de camera hoger als je gezicht. Daardoor lijk je jonger en slanker.
 • Zorg dat je niet het licht van achter hebt, maar dat met je gezicht in het licht staat, anders krijg je een donkere vlek.
 • Daglicht helpt je een gezonde uitstraling te geven.
 • Zorg voor een rustige achtergrond.
 • Maak je een selfie met een smartphone, druk dan eens op een van de volume knoppen, is veel makkelijker als in het scherm, om de foto te schieten.
 • Kijk recht in de camera i.p.v. naar jezelf, daar krijg je namelijk gekke ogen van.
 • En dan de belangrijkste tip! Zorg dat je een app op je telefoon hebt staan waar je snel een filtertje over je gezicht kan trekken (grapje!)

Nee, ik bak er duidelijk niks van, jullie?

“De beste selfies die ik ooit maakte…. dat zijn mijn kinderen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.