Kind & Gezin·Mammie blogt

Shirley: “En toen vertelde Marco dat hij ziek was”

De eerste maanden van onze relatie waren echt perfect. We deden alles samen en we waren buiten vriend en vriendin ook beste maatjes, waar je mij zag was Marco en andersom. Zodra ik uit mijn werk kwam ging ik meteen naar hem toe of hij zat mij thuis al op mij te wachten. Ik kijk met niets anders dan een hele grote glimlach terug naar deze tijd, op onze hele tijd samen!


Onze relatie begon dus goed, wij waren altijd samen, ook de weekenden waren we samen en waren we altijd op pad of lagen we lekker in bed te kroelen. Na al die maanden raakte we nog steeds niet uitgepraat en konden we uren kletsen hij was en is nog steeds echt mijn beste vriend!

In onze eerste paar weken samen vertelde Marco mij dat hij ziek was. Hij deed er in eerste instantie erg luchtig over, hij vertelde mij dat hij het MEN 2A syndroom had. Het MEN 2-syndroom is een zeldzame erfelijke ziekte, hierbij ontstaan tumoren in meerdere klieren en organen. MEN 2 staat voor Multipele Endocriene Neoplasie Syndroom type 2. Het is een syndroom waarbij in meerdere hormoon producerende organen tumoren ontstaan.
In de tijd voordat hij mij had ontmoet was hij erg ziek geweest, en dachten de artsen zelfs dat hij het niet zou halen. Hij vertelde dat met het verwijderen van de tumoren, die in zijn schildklier en bijnieren zaten en het verwijderen van de organen waar de tumoren op zaten, alles stabiel was. Ik schrok hier enorm van want je wilt natuurlijk niets liever dan de man waar je zo gek op bent gezond is en vooral ook gezond blijft, maar hij verzekerde mij dat op dat moment alles goed was, “géén reden voor zorgen dus” dacht ik op dat moment.

Na ongeveer een jaar raakte ik zwanger van onze dochter Chiara. Niet gepland maar zeker gewenst. We verhuisde samen naar Barendrecht zodat we in het midden woonde van onze families. Ook al waren we altijd samen ik vond het toch spannend om officieel te gaan samenwonen en uiteindelijk samen een gezin te vormen. Ook wilde ik niets liever dan samen met Marco een thuis maken zolang ik maar met hem was, was voor mij alles goed. Op het moment dat ik zwanger bleek te zijn vertelde Marco mij dat het MEN 2a syndroom een erfelijke aandoening is en er dus kans was dat ons kindje het ook zou kunnen krijgen. Ik wist niet wat ik hoorde en raakte lichtelijk in paniek, want je wilt natuurlijk totaal niet dat er iets mis is met je kleine baby in je buik. Ik ben toen op Google gaan kijken wat het precies in hield en daar kwam ik allerlei horror verhalen tegen waardoor ik me niet alleen zorgen maakte om de baby, maar opeens ook steeds meer om Marco. We besloten een afspraak te maken bij de klinisch geneticus in het Erasmus MC….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.