Lifestyle·Persoonlijk

The Sunshine Blogger Award @gewoonmammies

Hallo lieve Gewoon Mammies lezers en lezeressen!

Een tijdje geleden werd ik genomineerd Kelly van Huisjeboompjebaby voor the Sunshine Blogger Award. Erg bedankt voor deze nominatie Kelly, wat een eer! Erg leuk en lief 🙂
Maar wat is het nou precies? Het is meer een compliment dan echt een Award, maar toch super leuk. Ik kreeg van haar 11 vragen om te beantwoorden en ik mag zelf ook een aantal andere bloggers nomineren. En zo maken we het cirkeltje weer rond, helemaal leuk toch?


Sunshine Blogger Award:

 1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
  Ik ben februari dit jaar begonnen met bloggen, al zie ik het niet helemaal als bloggen. Eigenlijk schreef ik hiervoor al wel wat stukjes en plaatste deze anoniem op een online mama-blog-pagina. Ik merkte dat ik veel (positieve) reacties kreeg op “persoonlijke” verhalen rond de slechte 20 weken echo, de keuze en bevalling. En vooral veel herkenning, ik was verbaasd hoeveel vrouwen soortgelijke hebben moeten meemaken en ben toen mijn stukje teksten in mijn telefoon gaan omzetten in blogs en gaan puzzelen met een eigen website. Het gaf en geeft mij positieve energie, een leuke hobby dus!
 2. Deze plek op de wereld moet je zeker eens zien:
  Dit is een lastige, ik ben namelijk niet in zo heel veel landen geweest. Maar Florida, Suriname en Kroatie zijn toch wel mijn favoriet denk ik.
  Florida is heerlijk en mooi, mijn oom en tante wonen daar en hun laten ons het land, maar ook hun dagelijks leven zien als wij daar zijn, lekker gewoon, heerlijk weer als wij daar zijn, toch een stukje luxe, de mega grote Malls (shop till you drop).. Ja ik vind het fijn!
  Suriname, omdat mijn ouders daar vandaan komen, wij hebben daar familie bezocht en wat leuke plekken, toch wel de “standaard”plekken als Colakreek, dolijnen spotten, de Waterkant, Ayo, Plantages, het binnenkant in, etc. Maar echt waar die familie feestjes en gelegenheden, daar gaat niks bovenop! Gezelligheid, muziek, dansen, heerlijk eten en drinken. Waar ik zelf nog graag eens heen wil is Berg en Dal.
  Kroatie, ja wat moet ik daarover zeggen, wat een heerlijk land, komt ie weer.. Heerlijk eten, luxe, mooi weer, aardige mensen, mooie gebieden. Echt wel een aanrader dus.
  Verder zal ik nog wel wat meer van de wereld willen zien, zal willen beginnen bij de abc eilanden, maar weer eens naar Amerika wil ik ook graag.
 3. Wat is je favoriete plek in het huis en waarom?
  Mijn bed! Nee grapje, toch wel de bank denk ik, lekker onder een dekentje, kopje thee, wat lezen of tv kijken.
  Rekenen we de tuin ook als in huis? Zoja, dan kies ik die ook, want dat betekend dat ik dan lekker met de bloemetjes aan de slag kan en het lekker weer is!
 4. Waar erger jij je aan?
  Te veel social media. Mensen die altijd negatief zijn. Mensen die overal een probleem van maken of in zien. En niet aan de regels houden, regels zijn regels, klaar punt uit. Zowel in het verkeerd, als bij iemand thuis bijvoorbeeld. Tuurlijk mag je kiezen je soms niet helemaal aan de regels te houden, als je dit met gezond verstand doet en echt een goede reden voor hebt.
  En verder vind ik het belangrijk dat je elkaar respecteert, zo niet dan erger ik mij er dus aan.
 5. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
  Toch wel een beetje lui, rustig opstaan, de dag rustig beginnen met wat aanrommelen, ontbijten en hangen. Daarna er even uit, al is het maar voor een boodschapje. Al haal ik vooral voldoening uit er echt op uit gaan (met de kinderen). Naar het bos, het strand, indoorspeeltuin (ik houd dus niet van buitenspeeltuinen, met al die vieze hondenpoep enzo, bahbah) of gewoon gezellig bij iemand op visite.
 6. Wat is het leukste / liefste dat iemand in de afgelopen maand tegen je heeft gezegd?
  Eigenlijk kan ik op het moment echt heel veel dingen opnoemen, want ik heb echt echt heel veel lieve mensen om mij heen. Door wat ik/wij hebben meegemaakt weet je gewoon wie je echte vrienden zijn en wie er echt iets vanuit zijn of haar hart zegt. De woorden: Wat ben je sterk, je mag verdrietig zijn, je bent een mooi en positief mens, je mag er zijn. Die woorden vind ik echt ontzettend lief.
 7. Wat is jouw droom?
  Die mag duidelijk zijn, maar die ga ik nu niet benoemen, want valt niet te realiseren.
  Mijn droom is misschien dan toch wel een eigen webshop of een super tof (lunch) tentje, maar hé dat zijn maar dromen, want werken als verpleegkundige is en blijft toch waar ik steeds op terug kom en heb nogsteeds de ballen niet (zal ik ook nooit krijgen want ik ben blij met dat ik een vrouw ben) om iets voor mezelf op te starten.
  En een lege wasmand, daar droom ik iedere dag van, maar helaas, haha.
 8. Welk gerecht maak jij het lekkerst?
  Echt werkelijk waar geén idee, maar andijviestamppot met kaas en gehaktballen met zelfgemaakte jus, oooh dat vind ik zo lekker als ik het zelf maak.
 9. Waar ben je het meest trots op?
  Cliché maar waar, mijn kinderen!
 10. Wat is jouw ultieme tip voor andere bloggers?
  Blijf vooral jezelf! Dan ben je het allerleukst.
 11. Over welk onderwerp blog je het liefst?
  Ik zet graag mijn gevoelens op papier, dus dit gaat vanzelf, dit deel ik graag met andere via deze pagina. Maar of ik daar het liefst over blog weet ik niet zo goed, best dubbel.
  Wel heb ik nog een vraag aan jullie dan, welk onderwerp die je het liefst terug?

Mijn nominaties:

Lastig, want ik volg eigenlijk niemand echt, het zullen er dus geen 11 zijn. Ik les de blogs alleen als ik deze toevallig tegenkom, wel ga ik regelmatig eens terug naar een pagina als ik denk: “He, wat zal die nu toch allemaal doen.” En omdat ik het allemaal dappere mammies vind!
Deze mensen zal ik dan ook nomineren:

Bydes

Jasmijndoethet

Kaboutermama

Mijn gelukje 

Altijd mama

Sienderella

(Ik weet zeker dat ik er een stel vergeet, haha)

Super leuk als je de vragen invult, maar als je denkt ik vind het wel best. Ook goed!

Mijn vragen voor jullie:

 1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Deze plek op de wereld moet je zeker eens zien:
 3. Wat is je favoriete plek in het huis en waarom?
 4. Waar erger jij je aan?
 5. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 6. Wat is het leukste / liefste dat iemand in de afgelopen maand tegen je heeft gezegd?
 7. Wat is jouw droom?
 8. Welk gerecht maak jij het lekkerst?
 9. Waar ben je het meest trots op?
 10. Wat is jouw ultieme tip voor andere bloggers?
 11. Over werk onderwep blog je het liefst?

Voorwaarden voor de Blogger Sunshine Award:

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn / haar blog.
 2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

 

Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.