Persoonlijk

Tandarts bezoekje + 5 tips

Naar de tandarts.

Altijd weer een heel avontuur voor de kinderen en laat toevallig 2 dagen voor ons tandarts bezoekje de eerste tand van onze dochter eruit gevallen zijn (gedraaid door haar zelf). Vol trots gaat ze dus met haar tandje in een bakje naar de tandarts, als allereerst op de grote tandarts stoel. Ze vertelde stoer dat zij een tandje miste en daar speelde de tandarts goed op in, want hoeveel tandjes heeft ze dan nu? Er werd geteld, 1, 2, 3,…., 20 En een klein -grote mensen-kiesje al achterin. De tandarts vertelde dat de tandjes er verder heel goed uit zien, ze heeft goed gepoetst en de tandjes zijn gezond. Er werd nog uitgelegd, met een tandenborstel, hoe we het nieuwe kiesje en tandje dat doorkomt mee kunnen poetsen en de voorbeeld tandenborstel die mocht ze gelijk houden. Trots met haar tandenbakje in de ene hand en een tandenborstel in de ander kwam ze de stoel weer af.

 

Zusje vertelde haar broertje dat het helemaal niet eng is bij de tandarts, maar daar dacht Naath anders over, die deed geen stap dichter bij de stoel. Dan maar bij mammie op schoot, maar zelfs dan gaat zijn mond Niet open hoor, wat we ook proberen, lippen stijf op elkaar. Oké alle tips en technieken werken hier dus niet 🤣 leuk geprobeerd. Dus dan maar bij mama op schoot meekijken, wie weet durft hij het de volgende keer.

Zusje had geluk, zij was assistent, zij mocht meetellen hoeveel tandjes mama heeft. En dat tellen ging me toch goed! Knap hoor, wat worden ze toch groot.

Na afloop kregen de kinderen nog een erg leuke zandloper mee. Daar begint tip 1 dan ook mee…

  1. Poets de tanden 2 minuten, houd er een leuke zandloper bij (deze zitten regelmatig bij kindertandenborstels).
  2. Twee keer daags tanden poetsen en laat papa of mama altijd even na poetsen.
  3. Poets met fluoride. Speciale kindertandpasta tot 5 jaar. Hierna kan er overgestapt worden op andere tandpasta.
  4. Vaak nog voordat je kindje gaat wisselen komt er al een nieuw kiesje achter het melkgebitje. Dit is een blijvend kies, vergeet deze dus niet mee te poetsen (en regelmatig te kijken of het kiesje er al is)
  5. Angst, uiteraard is dit niet nodig. Ga dus niet praten over “als je goed je best doet krijg je een cadeautje”, want zo maak je het eng, het lijkt dat de tandarts een boeman is en je alleen iets krijgt als je ‘goed’ je best doet. Maar alle kindjes krijgen (bij onze tandarts) heus wel een cadeautje.. ook al doe je niet zo goed je best 😉
    Als het goed is zijn de tandjes gewoon gezond. Doe dus gewoon over de tandarts, het hoort er nou eenmaal bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.