Persoonlijk·Plog

FOTOBLOG- kinderboerderij, nieuwe ring en meer

Wat hebben wij toch een heerlijke zaterdag gehad! We hadden gewoon helemaal niks op de planning staan, niks qua verplichtingen, alleen maar leuke dingen. Waaronder een middagje kinderboerderij en verder zouden we het allemaal nog wel zien.

De ochtend begonnen we rustig, lekker met een theetje en smoothie voor mezelf en een boterham en yogi voor de kinderen. Na een het ontbijt hebben we geknutseld en Vaiana gekeken. De was opgevouwen terwijl de kindjes aan het spelen waren. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt omdat het niks bijzonders of anders was als anders, gewoon een normale niks doe ochtend. Toevallig fotografeerde ik mij theetje voor een volgende “theeleut vragen

Om 13:00 reden wij richting de kinderboerderij maar gingen eerst nog naar de bakker voor brood en krentenbollen en we moesten nog tanken, tijdens het tanken viel onze kleine boer in slaap, ik tilde hem uit de auto maar hij bleef in dromenland en sliep gewoon verder in de buggy, “vooruit dan maar” dacht ik en liet hem nog even verder slapen.

(Check die sokken trouwens, Naath houd ervan om zijn sokken over z’n broek te dragen en mama doet dat natuurlijk gewoon)

Normaal mag er niemand anders duwen als “mama doehhoeeen” maar nu Naath toch sliep greep Zusje haar kans de buggy te duwen en dat deed ze dan ook met trots.

We hebben een tosti gegeten (van eten maak ik bijna nooit een foto, want daar denk ik pas aan al het op is, haha) en na een tijdje maakte ik Naath wakker zodat hij ook nog een hapje mee kon eten en wat kon drinken. We lieten hem rustig wakker worden, zodat hij straks lekker kon gaan ravotten.

”Kijk mama die” zei hij toen ik deze foto maakte, hij vond de diertjes geweldig. Op de kinderboerderij hebben ze ook autootjes en fietsjes, die vond hij ook erg leuk.

Hierna nam Zusje haar broertje mee op sleeptouw en gingen ze eventjes buiten om het hoekje kijken. Totdat ik Naath hoorde huilen, toen was het over met de pret, hij was gevallen. Maar een kus en een knuffel van mama deed wonderen gelukkig!

De verzorgster van de kinderboerderij vroeg aan Zusje en het dochtertje van vrienden van ons of zij misschien een geitje wilde aaien, dat wilde ze wel. En ik moet zeggen, de moeders die mee waren wilde dat ook wel. Dus wij hebben ook even met de geitjes geknuffeld.

Hier stonden de babygietjes op mamageit… toen mamageit opstond werd ons duidelijk waarom de baby’s op hun moeder stonden, want ze vlogen met 4e direct naar de tepels van moeder, lekkere warme geiten melk! Nooit een momentje rust hè die moeders.

De meiden mochten nog een lief reuze konijn borstelen en aaien.

Er is ook een speeltuin waar de kinderen zich heerlijk hebben vermaakt. Klimmen klauteren en met water spelen, zo konden wij moeders lekker even met elkaar kletsen in het zonnetje. Want het zonnetje brak goed door, waardoor het opeens wel erg warm werd. Iets warmer als ik had gedacht, dus de kinderen waren veel te warm aangekleed. Bij zusje ging al snel haar maillot en shirt uit en speelde ze in haar hemdje en rokje vrolijk verder.

Heel charmant liepen ze er bij. Maar een lol dat ze hadden, dus ik vond het allang best. Die blije koppies daar word je toch blij van. Zo blij dat ik zelfs nog een ritje kabelbaan heb gedaan.

Wij gingen nog even de stad in, een ijsje halen was ons plan. Op naar de stad…


Maar toen we langs de juwelier liepen dacht ik “laat ik eens gaan kijken of mijn ring inmiddels als klaar is” en dat was zo, maar er is een foutje gemaakt werd er gezegd 😦 Ik zat dus met spanning te wachten tot ze terug kwam met de ring. In plaats van dat er een afdrukje van het vingertje is gegraveerd, is er een 3D print gemaakt van de handjes en voetjes van Flinder. Ik wist nog niet of ik dit wel mooi vond en baalde van binnen heel erg, ik kon wel huilen. Tot ik mocht kijken met een loep en ik echt alle details zag van Flinder haar handjes en voetjes, ik wilde de ring graag zo houden! Ik krijg alleen de details nog niet mooi op de foto helaas.

Wij kregen 3 kaartjes mee voor een bolletje ijs, dus besloten wij lekker een hapje te gaan eten bij de Beren en daarna een ijsje als toetje te nemen.
Zoals je kunt zien had ik nog even bij de Scapino een jurkje en slippers voor Zusje gekocht en sandalen voor Naath, heel toevallig hadden ze die nog nodig, dus dat kwam mooi uit en hoefde we niet eerst naar huis om om te kleden.

Zusje is goed bezig met leren lezen en schrijven en ging dan ook gelijk aan de slag met een puzzel op haar placemat met allerlei spelletjes en kleurplaten.

Naath zat na het kleuren en tijdens het eten nog wat te chillen, mét zijn voeten op de tafel, haha hij zat zo lekker te genieten.

En ja hoor, ik bedacht me natuurlijk toen het eten al zo goed al op was dat ik nog even een foto moest/kon maken van het eten, dus hierbij ons half opgegeten eten, het was heerlijk.
Na afloop wandelde we naar de ijssalon en haalde we een heerlijk ijsje. Frambozen, meloen en verse munt ijs. Alle smaken waren heerlijk. Maar uiteraard wilde de kinderen graag mijn verse munt ijs, dus die was ik voor de helft kwijt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo en toen gingen wij met de Nissa-Mammie-Taxi weer naar huis, toet toet! Wat een heerlijk dagje was dit.

Morgen Moederdag, dus dat wordt vast nog zo een leuke dag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.