Kind & Gezin·Lifestyle·Persoonlijk·Vroeggeboorte

Tatoeage; dit ben ik, dit is een deel van mijn leven.

Al een hele lange tijd wilde ik een tatoeage, zonder echt te weten wat ik wilde, wilde ik toch een tattoo die iets met mijn kinderen te maken had.
Elke keer wat er een “smoes” waardoor ik het niet deed. ‘Ik weet niet waar, weet niet wat, weet wel wat maar weet het nog niet zeker, past het wel bij me, ik moet het verdienen, ik moet afvallen’. Ik moet, ik moet, ik moet eerst van alles voordat ik m laat zetten. Maar nu heb ik dan eindelijk mij tatoeage en zal ik jullie vertellen wat de betekenis er achter is.


Als ons 3e kindje er zal zijn dan zal ik hun namen op mijn voet tatoeëren had ik besloten. (wat echt onzin was, want dat had ik nooit gedaan, vond ik niet eens mooi namen op mijn lichaam)
Maar toen gebeurde het geen wat we nooit hadden gedacht, onze 3e kindje was heel erg ziek, werd geboren, veel te vroeg en overleed. Kort en krachtig, maar het is zo 😦 Ze is niet meer bij ons, maar zal wel in de tatoeage verwerkt worden, dat wist ik zeker.

Ik heb een ring en een armband dat speciaal voor Féline is gemaakt. En een armband met de namen van Rosa-Lynn en Nathan en zo nog wel meer sieraden. Maar door dat ik werk in de zorg moeten die altijd af, dat doet me toch zo een pijn elke keer weer. ‘Ha, maar zo een tattoo kan er nooit meer vanaf, dat gaan we dus nu Echt doen’ dacht ik. Maar weer de vraag; “wat dan?”

Hoe kom ik aan het ontwerp en waarom deze? (Betekenis)..

Op een dag zag ik in mijn mailbox een plaatje van een kruis met daar omheen bloemen, totaal niet zoals mijn tattoage er nu uitzien maar het idee van het kruis en bloemen sprak mij aan! Nathan betekend namelijk geschenk van God (het kruis) en Rosa-Lynn betekend schone bloem/roos (de bloemen dus). Dit is het, dacht ik. Maar er moet meer bij, onze kleine Féline, daarvoor ontwerp ik een een vlindertje, mijn vlinderbaby!

En toen ik verder ging zoeken naar de betekenis van Féline haar naam wist ik dat haar betekenis goed was, zij heeft mij veel verdriet maar ook veel geluk gebracht. Dat geluk zo voelt het bijna nooit, maar ik moet erin geloven en erop vertrouwen!! En daar is het woord , als je goed kijkt (in onderstaande foto’s) zie je het verwerkt in het kruis tussen de bloemen. Fé het Portugese woord voor geloof/vertrouwen. Ik moet het nog een beetje terug krijgen, maar ik werk eraan!

Plek van tatoeage..

Ook al dacht ik altijd een tatoeage op mijn voet te willen omdat ik deze niet altijd zichtbaar wilde en voor mezelf. ‘Wat als je nou een feestje hebt en iedereen je tatoeage ziet, wat zullen andere van je denken als ze mij voor het eerst zien en direct een tatoeage?’ Ook weer vragen die er opeens allemaal niet meer toe deden toen ik uit het ontwerp was. Dit ben ik, dit is een deel van mijn leven. Ik wil het altijd kunnen zien, kunnen aanraken, kunnen “omarmen”. Ik wil mijn kindjes dicht bij mijn hart dragen, het wordt mijn onderarm, links, dicht bij mijn hart!

Daar gaan we!

Net klaar, zo blij met het prachtige resultaat.

 

Het uiteindelijk ontwerp is gemaakt door Marika_tattookaatje (check haar instagram en dat van TattooJoey) en hebben we samen nog aangepast tot deze perfect was. Daarna tatoeëerde zij deze zorgvuldig, ik kan niet anders zeggen als Bedankt! ook al is het “gewoon” haar werk, ze verrichte prachtwerk!

3 gedachten over “Tatoeage; dit ben ik, dit is een deel van mijn leven.

  1. Wauw, wat mooi dat je de betekenis van de namen van de kinderen zo in de tatoeage heb kunnen verwerken. Ik kreeg er stiekem een beetje tranen van in mijn ogen. De tatoeage is al een super mooi plaatje, maar nu ik de betekenis erachter weet is hij vele malen mooier

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.