Kind & Gezin·Persoonlijk

Op naar groep 3

Daar zit ik dan, moederziels alleen… Terug denkend en kijkend naar 2 mooie jaren in de kleuterklas. Maar nu is onze kleuter opeens kleuter-af, als ik daaraan denk voel ik toch wel even de traantjes prikken! Ze wordt zo onwijs groot, ik weet nog heel goed de eerste echte schooldag…


De eerste keer naar school ging super, zonder tranen, zonder “je moet bij mij blijven”. Het was van korte duur, want daarna ging het een tijdje zo makkelijk niet meer, tranen, meelopen, extra kroel en nog meer tranen. Maar gelukkig waren daar de juffen die het overnamen, al was het voor deze mama niet makkelijk haar dochter los te laten, het moest. Gelukkig ging het tijden ook hartstikke goed en zwaaide ze mij lachend uit of straalde haar oogjes terwijl ze rustig zat te duimen en te wachten tot de juf ging beginnen. Ze groeide en ontwikkelde op tot een grote meid die steviger in haar schoentjes kwam te staan. Nu we het toch over die schoentjes hebben, met maatje 24/25 zat ze daar op haar ministoeltje in de kring en nu stapt ze uit die kring met een dikke maat 29!

Het is niet altijd even makkelijk geweest en zeker het laatste halfjaar was voor ons allemaal onwijs pittig, maar ondanks dat sloeg ze er keihard doorheen, bleef haar best doen en kwam met een prachtig rapport thuis. Wat zijn wij trots! De juffen geven aan dat Zusje een stille dame is, dat ze soms niet goed weten wat ze nu precies opslaat van de uitleg die gegeven wordt, maar zodra ze haar werkje mag gaan doen zet ze heel wat neer! Ze snapt alles prima en haalt mooie “cijfers”, beter kan eigenlijk niet. En dat ondanks alles wat ze heeft meegemaakt als een 6 jarig meisje. Echt waar, uiteraard omdat ze mijn eigen dochter is heeft een voorsprongetje 😉, maar wat heb ik toch een enorme bewondering voor haar! Trotser dan trots deze wenende moeder hiero!

Wij gaan genieten van onze vakantie, onze kleine meid heeft het verdiend en daarn Op naar groep 3!

“Jij bent mijn wereld!”

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.