Persoonlijk·Vroeggeboorte

Blij jou te hebben leren kennen

Het is alweer een halfjaar geleden dat ik ben bevallen van onze jongste dochter. Een half jaar alweer! De tijd is voorbij gevlogen, het verdriet niet.. dat is niet voorbij gevlogen, die voel ik iedere dag langzaam voorbij kruipen. De dagen lijken langer te duren, ik ben futloos, heb weinig energie en slaap ontzettend slecht.
Of ik nu nachtmerries heb of “gewone” dromen, ze zijn allemaal zo levensecht dat ik er uren wakker van lig. Ik mag blij zijn als ik 1 a 2 uur heb kunnen slapen en weer door kan gaan. Maar ondanks alles zullen wij deze dag “vieren”….


Vandaag is het dus een halfjaar geleden dat wij onze jongste prachtige dochter hebben leren kennen. Ik voelde haar al een tijdje in mijn buik en we waren al helemaal samen 1, soms lag ik wakker omdat zij zo heerlijk lag te spelen en ik haar een muziekje liet horen om weer samen in slaap te kunnen vallen, maar opeens veranderde alles na die ene echo (de slechte 20 weken echo). Ons babytje mocht en kon niet blijven, maar zal toch altijd blijven! In onze harten, in onze gedachten, in ons leven

Bij onze andere kindjes vierde wij het eerste halfjaar altijd met een lekker taartje en gezelligheid. Na lang twijfelen en nadenken heb ik besloten dat vandaag ook te doen, stil te staan bij alles wat er nu in ons leven gebeurd, maar ook stilstaan om het feit dat we Féline hebben mogen leren kennen. Maar dat gaat (vandaag) niet zonder slag of stoot of zonder tranen. Het lijkt dat mijn leven weer gewoon verder gaat, maar helaas is dat niet het geval. Alles kost meer moeite en ik ben niet echt meer de relaxte moeder/vrouw als hiervoor.

“De tijd zal de wonden helen, je moet het een plekje geven, afleiding is je beste vriend” allemaal lief bedoelde woorden en zelf denk ik er gedeeltelijk ook zo over, daarom zoek ik afleiding en probeer ik alles een plekje te geven. Maar constant, elke seconde, denk ik aan mijn gebroken moederhart, aan het gemis van 1 kindje, het kindje die ik altijd zal moeten missen hoeveel kinderen er ook mogelijk zouden volgen. Mijn dromen zijn in 1 klap verwoest.
Maar ik ga door, ik zoek afleiding omdat ik niet dieper in de put wil raken, ik weet zeker dat Féline dit ook niet zo had gewild, als zij bij ons was geweest had zij ook een sterke en lieve moeder willen hebben, een moeder die doorgaat.. en dat doe ik dan ook.

Het heeft mij aan de ene kant ontzettend onzeker gemaakt maar ook weer erg zeker. Want ik ben er zeker van dat wat ik doe dat dat het juiste is!

Zoals vandaag zullen wij een rustig dagje hebben, omdat ik daar echt behoefte aan heb en de kinderen ook, ze zijn namelijk erg overprikkeld maar werden precies vanmorgen heerlijk rustig wakker. Vroegen om een boterham met roze muisjes (hoe toepasselijk?) En deze muisjes zijn dan ook vanaf vandaag hel toevallig helemaal op. Gisteravond heb ik een slinger opgehangen met de naam Féline erop, de kinderen stonden te springen toen zij vanmorgen deze slinger zagen. Bij elk feestje zullen wij deze slinger ophangen zo is ons meisje er altijd een beetje bij.

Eigenlijk zouden wij vandaag een ballon oplaten met daaraan een wens/brief. Maar op het laatste moment besloten wij dit toch niet te doen, het is gewoon niet zo goed voor de natuur (de vogeltjes worden daar ziek van hebben wij uitgelegd aan Zusje). Nu hebben wij dus gekozen voor een tekening/brief via de post op te sturen.

Daarop werd door de kinderen het volgende geschreven:

Lieve Féline,
De ster is zo mooi. Ze verblind ons omdat zij zo mooi is als Féline.
We geven elke avond een kus
(lippenstif kusje erbij)
Deze dikke kus sturen wij naar de Hemel.

Wij houden van jou!
Papa, mama, zusje en broertje.

 

Wij wandelen zo naar de winkel om de brief op de post te doen en om een lekker taartje te gaan halen. Op Instagram en Facebook laat ik jullie graag meegenieten van ons feestelijke taartje. Laat je een reactie achter?

Een gedachte over “Blij jou te hebben leren kennen

  1. Ik lees het met de tranen in mijn ogen…Dat verdriet ken ik en draag ik elke dag mee. Morgen wordt het 2 maanden dat ik mijn kleine dochtertje heb leren gekend en tegelijk afscheid van haar moest nemen. Veel sterkte voor elke dag zonder Feline 💖

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.