Kind & Gezin·Lifestyle·Review

Wereldkaarten – Canvas

Voor Nathan zijn stoere jongenskamer bestelde ik een wereldkaart op canvas via www.wereldkaarten.nl

Nu alleen nog even leuk mee op de foto voordat we de wereldkaart een mooi plekje gaan geven. Helaas dat mislukte een beetje, meneer de peuter wilde namelijk helemaal niet op de foto met zijn mega wereldkaart, peuterpubertijd noemen ze toch zoiets? Maar gelukkig was daar grote zus, die wilde de wereldkaart wel even vasthouden voor de foto. Maar hoe dan? De gehele canvas is groter als de kinderen zelfs, maar liefst 120 x 80cm. Dan maar zo, en zeg nou toch een zelf, nog best leuk geworden.

kindervoetjes canvas

Maar goed nu even over de canvas (bestelling) zelf, want wat een fijne site, super vriendelijk personeel (staat bij mij altijd op nummer 1), nette levering, snel en goed verzorgd. De canvas was netjes ingepakt in bubbeltjes papier en de zijde van bedrukking netjes met een stevig karton ingepakt.

Bij het uitpakken van de canvas zag ik ook netjes mijn naam, datum van bestellen en artikel nummer staat, deze canvas is dus echt voor jou persoonlijk gemaakt en ingepakt. Het openmaken ging makkelijk, maar er was wel even een schaartje bij nodig, ik moest het voorzichtig doen want was bang dat ik door het doek zal prikken (ja het zou zo maar eens kunnen, soort buurman en buurman de vrouwelijke versie ben ik af en toe).
Eenmaal uitgepakt gaan we eens opzoek naar een juiste plek om de wereldkaart op te hangen, dit word hoogstwaarschijnlijk boven Nathan zijn bedje of een eventueel bureautje, maar dat moet nog even wachten, want er moet wat gewisseld worden van kamers 🤰🏽

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Aan de wand komt ‘ie dus sowieso, je ziet wel eens op een krukje of op de grond, maar ik vind de wereldkaart daar iets te groot voor. 

Genoeg over onze bestellen, maar even over de wereldkaarten trend zelf! De wereldkaarten is een nieuwe interieurtrend die je de laatste tijd veel voorbij zien komen. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Naast de canvas variant denk dan bijvoorbeeld aan een foto op hout, of nu de lente en zomer er aankomt en we allemaal de tuin of balkon weer gaan aankleden denk dan eens aan tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl een houten wereldkaart een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie (bij mij wel een beetje hoor 😉 ik koos namelijk waar veel landen op staan, want bij topografie is bar slecht en zo kan ik de kinderen nog wat bijleren). Lijkt jou dat toch leuker of fijner ook om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Weetje welke ik ook zo schattig vond (mama tipje): de canvas met diertjes erop, zoooo lief!

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Ik ben dus nog niet uitgeshopt, wat jij? Je hebt al een wereldkaarten doek vanaf 39,95, dus ik zou zeggen…. Sla je slag 🙂

Gehele kaart 

Delen uitgelicht van de kaart 

Kijk Nathan dit is Nederland

Liefs 

 

Artikel mede mogelijk gemaakt door samenwerking met wereldkaarten.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.